Předělání sériového výfuku

04.02.2013 19:06

Další krok byl výfuk , úprav  je na youtube několik , tak jsem se rozhodl koupit druhý sériový výfuk a ten rozřezat a předělat ... ať vím jestli to jde.

Při hledání vhodného dárce jsem ale narazil na inzerát s originál race výfukem  a bylo rozhodnuto ... za pár dnů mi dorazil za neskutečnou cenu pár tisíc

výfuk v několikanásobné hodnotě , protože na eBay se i dost potlučené kusy draží kolem 1000 USD.

po vyčištění a vyleštění byl na pohled jako novej. Ale hlavně ten zvuk .... nádhera.

Ale i tak mě lákalo vyzkoušet to předělání originál seriového výfuku ... takže jsem nastoupil s flexou , uřízl zadní část , odřízl celý kus s koncovkou

a pak na vrchní straně odzadu až k předku podélně nařízl , vyndal obě přepážky spojené třema trubkama . Vzhledem k tomu že jsem slyšel výfuk úplně bez přepážek a měl jsem dojem že hodně rezonuje vy vyšších otáčkách , rozhodl jsem se pro ponechání přepážek které zároveň slouží jako výztuha výfuku aby se za něj dal Buell zvednout. Taky jsem si říkal že nechám trubky který vlastně přepážky spojují ale udělal jsem do přepážek díry a stejně tak jsem trubky nařezal flexou aby se zplodinám mohlo utíkat kam si zamanou :-) . Fotky vnitřku bohužel nemám tak alespoň náčrtek jak vypadá originál výfuk uvnitř , kudy prochází zplodiny a kde jsem provedl úpravy .

 

 

.  Pak jsem přepážky vrátil do výfuku a nabodoval zpět, konec jsem nechal bez části s koncovkou která koukala z boku , a do zadního víka jsem udělal dvě díry a navařil dvě kolena jako koncovky abych se dostal co nejblíže ke vzhledu race výfuku .

   Nahrubo přpravený výfuk jsem dal svářeči k dovaření , vypadal po úpravách takhle :

Fotky mám bohužel jen z mobilu ale je vidět o jaký kus jsem ho zkrátil.

Výfuk jsem namontoval a vyzkoušel , zvuk je velice podobný tomu originálnímu race výfuku , a ani nijak nerezonuje , je pevný , takže jsem byl spokojený a dal jsem ho na kámošovo Buella výměnou za jeho originál ... a ten jsem si schoval :-).

  Zvuk je snad alespoň trošku slyšet na videu ketrý jsem pořídil jen tak rychle taky telefonem, ale snad lepší než nic.